Program: Ensemble Prisme elsker at blande instrumenterne og de forskellige genre af klassisk musik. Lige nu består programmet af Johannes Brahms(1833-97) fantastiske Trio for klarinet, cello og klaver og Phillip Gaubert (1879-1941) ”Trois Aquarelles” for fløjte, cello og klaver, et værk, som må betegnes som ægte fransk impressionisme. Koncerten startes med det lille virtuose stykke ”Tarantelle” for fløjte, klarinet og klaver af Camille Saint-Saëns(1835-1921). En koncert med Ensemble Prisme kan også indeholde et helt nyskrevet værk. Ensemblet har fået skrevet musik med økonomisk støtte fra Statens Kunstfond, Augustinus Fonden og Solist Foreningen i 2018. Det er blevet til tre meget spændende og vidt forskellige kvartetter af komponisterne Anders Koppel, John Frandsen og Bo Andersen. Stykkerne er hver af en varighed på ca. 10 min. og kan derfor fint tilføjes som et twist til de klassiske værker. Vi synes det er essentielt også at formidle tidens musikalske sprog og ideer, som nogle gange kan være mere udfordrende for tilhøreren end de ældre kendte toner, men samtidig lader tilhøreren gå på opdagelse i nye musikalske landskaber. Den engelske digter og kritiker T.S. Eliot sagde engang: ”Ethvert nyt stort værk ændrer al den foregående litteratur, så vi læser den på en anden måde.” Det samme kan man sige om musikken, at den nye musik kan ændrer vores måde at lytte til den foregående musik.

Utrilla Gudiksen: Fløjte

Martin Kejser: Klarinet

Anders Öberg: Cello

Uffe Fløng: Klaver